Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
När jag sa till Oskar att jag var sugen på ugnsgratineradfalukorvmed potatismos till middag häromdagen såg han inte jätteglad ut och frågade om vi inte kunde laga något annat av falurkoven istället
När detta är klart ringla då olivolja över korven och avsluta med att mala över nymald svartpeppar. Om du tröttnat på din vanliga variant av ugnsgratineradfalukorv kommer här en som hämtat sin inspiration från den klassiska italienska förrätten mozzarella caprese
Ett väldigt enkelt sätt att variera falukorven som varken kräver mycket tid eller många råvaror. I storköksreceptet har jag ersatt hälften av crème fraichen med gräddfil för att sänka fetthalten på rätten
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Servera med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter. 500 g falukorv. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.