Lägg i mandlarna och rör om. Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform. Rosta mandlarna i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter
Saltrostademandlar. Jag verkligen älskar nötter och mandlar och speciellt saltamandlar, ett perfekt snack till fördrinken på middagsbjudningen eller varför inte som snack en helt vanlig vardag
mandlar, rostade, salt, saltaSaltamandlar. Saltamandlar – det bästa tillvägagångssättet. Magen älskar dock inte mandlar om man inte tar hand om dem på rätt sätt
Tillsätt de varma mandlarna och rör TILLS vattnet dunstat och sockret vitnar och blir klumpigt. Fortsätt att röra lite TILL, så kommer sockret att "klumpa sig" runt mandlarna
Skålla och skala mandeln (30-40 sekunder i kokande vatten brukar räcka). Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg
2 dl rostadesaltade pumpakärnor. Relaterade 2 dl rostadesaltade pumpakärnor. Dessa små spröda kex är perfekta om man vill ha ett härligt tilltugg till ostbrickan, som mellanmål eller avnjuta något gott framför tv
Rostademandlar med havssalt och lakrits. Häll mandlar, lakrits och salt i en stekpanna. 100 g mandlar. Häll upp mandlarna på en bakpappersklädd plåt och strö lite extra salt på dem och rosta mitt i ugnen i 5 -10 minuter. 100 g mandlar
Häll ut mandlarna på Silikon Bakunderlägg och låt dem kylas av. 200 g mandlar. Häll mandlar, socker och vatten i MicroCook Kanna 1 loch rör runt med Rörsked. 200 g mandlar
Nötter hör Julen till och de här är första gången ja gör saltamandlar,brukar alltid göra söta julgodis med nötter men man blir förvånad hur lätt och hur gott det är verkligen
Som jag nämnde i et tidigare inlägg är saltamandlar bland mina favorit snacks. Och det är så ruskigt lätt att göra själv hemma plus att de blir betydligt godare än de ganska osalta man kan köpa färdiga i påse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.