När du tillslut vänder dem så ska hela rårakan vara ihopbakad och ha en fast form, därefter behövs bara stekning tills ovansidan också fått färg och blivit krispig, sedan är de klara
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skala och riv potatisen. Smaksätt med lite salt. Stek fläsket knaprigt, snabbt i riktigt het panna. Ta lite smör eller några droppar olja i pannan så att fläsket inte bränns vid
4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt. Stek 2-3 min per sida tills de är gulbruna och frasiga. ca 300 g potatis
Som topping blandade jag till en röra med lax, ägg, crème fraiche och färskost, salt och peppar. * Blanda tärnad, kallrökt lax med hackat ägg, crème fraiche, färskost, salt och peppar
1Råraka5 fasta potatisar Smör Salt Peppar. 1Tillbehör200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl smetana Dill Gräslök, finhackad CitronklyftorRåraka. Forma och stek potatisen i panna ca 3-4 min eller tills den blir gyllene och frasig i kanterna
När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i tre klickar smet åt gången, knappt 1/2 dl per råraka. Stek rårakorna i 2-3 minuter på varje sida, precis lagom ljusbruna. 3 dl gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.