Nu har jag dessutom bästa tipsen om hur du enkelt steker perfekta rårakor. När jag då började steka mina rårakor så började det ryka lite oroväckande och alla kom med egna tips på hur jag skulle göra
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ingredienser Portioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera rårakorna med skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom. Råraka. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet
För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Jag rev potatisen på ett rivjärn och stekte rårakorna direkt i en stekpanna, lade på en plåt och värmde sedan allesammans i ugnen när det var dags att äta dem
Bryn den ena sidan, pilla loss rårakorna med en stekspade försiktigt och vänd rårakorna. Stek skivat rimmat fläsk knaprigt och servera till rårakorna med lingon samt ev
Rårakor. Servera rårakorna med grönsaker, keso och rårörda lingon. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek 4 st stora eller 8 st mindre rårakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.