Igår var jag på julkalas hos en vän till mig. En underbar kväll, med allt ifrån härlig mat och fina människor, till galna lekar, utklädnader, och julstämning i överflöd
Nötkrokant. Avsluta med att strössla nötkrokant över. Efter förra helgens fantastiska besök på restaurang Barrique, var jag enormt sugen på att testa att återskapa deras dessert
Vita chokladpraliner med nötkrokant. Vita kärleksmums. I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem
Glassen funkar bra i strutar eller i fina kulor med krossad nötkrokant på en bättre middag. Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström, fler goda blåbärsrecept hittar du på hennes blogg
Vita chokladpraliner med nötkrokant. Ett superenkelt sätt att tillverka egna praliner är att helt enkelt smälta sin favoritchoklad (toblerone, geisha eller apelsinkrisp till exempel) i ett vattenbad och hälla smeten i fina chokladformar
Godkväll. Jag ska alldeles strax ta kväll, ska bara dela med mig av ett recept till er här innan. Tänkte nämligen försöka att föfp några timmars sömn innan jag ska upp och förbereda tårtan som jag ska lämna på vägen till jobbet
Vita chokladpraliner med nötkrokant. Har du svårt för körsbär i likör och nougatkrisp. Eller tillhör du dem som rasade när de hörde att trillingnöten tagits bort ur vår mesta julchokladlåda
nötkrokant. Stjärnan. Vispa äggvitorna till hårt skum först, ställ undan den skålen. Vispa grädden. Vispa ägg gulorna tillsammans med sockret så sockret smälter, blanda i cream cheese
Servera pajen med en klick vaniljgrädde, nötkrokant och färska bär/frukter. Den här äppelpajen blev en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och vaniljsocker
Mörk chokladganache serverad med nötkrokant, karamellsås, gräddfil och chokladglass. Igår var vi ute och åt på restaurang Passion i Borås för första gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.