Jag hittade ett recept medsemifreddo smaksatt med lemoncurd på Allt om Mat. Detta är alltså vad jag hittade på med lemoncurden jag gjorde tidigare i veckan
Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Man kan faktiskt blanda med vilken smak man vill, här är det fantasin som sätter stopp
skapelsen med, så det är ju en win-win. Så har tiden än en gång flugit iväg och nu är ju nästan sommaren här, så vad är då inte bättre än en svalkande Nutella semifreddo
Servera med hallon. 1250 g hallonKläd en form, 1,5 l, med plastfolie. Vispa vitorna till ett fast skum med 0,5 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 0,5 msk socker
Servera med färska jordgubbar, banan eller nåt annat gott. Vispa vitorna tillsammans med 1 msk strösocker till ett fast skum-. Vispa gulorna luftiga med 1 msk strösocker och vispa sen grädden för sig
Jag visar idag efterrätten jag bjöd på i lördags, semifreddomed passoa och passionsfrukt. Semifreddo. Rör samman äggulesmeten med den vispade grädden och creme fraichen
Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret i en bunke. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen i en annan bunke
Ta ut den, det skall vara en mjuk glasskonsistens, varva med jordgubbskompotten i glas. 100 gr choklad med nötterKoka jordgubbarna med 1/2 dl socker och lite vatten till en kompott. Börja med att vispa äggvitan med 1/2 dl socker. Och tillsist vispa äggulorna med 1/2 socker samt fröna från en vaniljstång, vispa fluffigt. Blanda sedan försiktigt ihop alltihop i en låg form, täck med plastfolie och in i frysen 2-3 timmar. 100 gr choklad med nötter
1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.