Det där med att strö lite salt på toppen precis innan servering - just do it, säger jag bara. Jag har inte riktigt bestämt vad det blir för någon ännu, men den där salta karamellglassen som vi gjorde för ett tag sedan - den ligger bra till för cheez Louise vad god den var
Skär nötkrokanten i bitar innan den hårdnar. 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj. Blanda sirap, socker och matfett i en kastrull och koka på jämn värme i 5 minuter
Var detta en salt karamellglass eller en salt vaniljglass. Det var på Twitter allt började, även fast flera av oss var vänner eller bekanta även utanför detta medium
Karamellglassmed havssalt. Inte helt lätt att lyckas med fondanten, min skulle nog ha stått i ugnen en halv minut till så hade den inte börjat att falla ihop
Krossa med kniv eller hammare till små bitar. Gör nötkrokanten. 200 g vit choklad1 dl nötkrokant. Hemmagjort godis känns lyxigt och är mycket trevligt att ge bort
Glassen funkar bra i strutar eller i fina kulor med krossad nötkrokant på en bättre middag. Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström, fler goda blåbärsrecept hittar du på hennes blogg
Chokladmousse mednötkrokant. Låter hur gott som helst med cajunkyckling. Nötkrokant. Jag älskar kyckling i alla dess former, Det går att göra så mycket med det
Karamellglass. Det går att kontrollera med en sticka. Karamellglass. Samma sak gäller här som med crème brulee om smeten går för kort tid i ugnen så blir puddingen lös och går sönder
Servera med grädde, pajen är godast kall. Häll i smör och den smälta nötkrokanten. (Jag tror att det går att smälta chokladen med smöret på svag värme, men har ej testat det än
Jag ska alldeles strax ta kväll, ska bara dela med mig av ett recept till er här innan. Det bästa med bakningen idag var när jag kunde stoppa in alla smutsiga bunkar och mått i diskmaskinen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.