Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin
Eller marmeladmed chili och mynta. För vad är egentligen skillnaden mellan sylt ochmarmelad. Båda innehåller (numera) fruktkött (eller fruktskal), men traditionellt har väl sylt haft en tunnare konsistens än marmelad
Frisk, syrlig och uppiggande marmeladmed ingefära, lime och citron som får det att tjonga till både här och där när den landar på tungan, låter det intressant
Ha upp den varma marmeladen på väl rengjorda burkar och låt den svalna innan du sätter på lock. Gör marmeladtestet genom att hälla upp lite marmelad på en kall tallrik, dra sedan en sked igenom - är marmeladen klar skall det vara en "tom" linje som skiljer marmeladen åt den skall alltså inte rinna ihop
Men idag, idag handlar det faktiskt om lax som är smaksatt med whisky och vi kan intyga att det hela smakade hur bra som helst - oavsett hur tossigt det låter
Rör om lite då och då så att marmeladen inte kokar fast. Skär bort allt det vita skalet från citronerna med en vass kniv, skär dem i fyra delar och skiva delarna
Vi hade ingen kamera med, det är inte ett ställe där man riggar upp stativet, hystar fram kameran och börjar fotografera maten, så ni får helt enkelt använda er fantasi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.