Koka upp tillsammans med syltsockret. En av mina nya favoritmarmelader är den här lite beska och stingiga blodgrapefruktsmarmeladen med hackad ingefära i
Den färdiga sylten hälls sedan i väl rengjorda glasburkar som sköljts med hett vatten. Theres LundénTänk sommarens godaste smaker tillsammans - rabarber och jordgubb
Sen hällde jag upp det på varma burkar och satte på locket. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Varför inte frysa in klyftor och käka som glass och minnas sin barndoms isande tänder när man bet i den iskalla apelsinen, eller kanske koka en marmelad som får smak av whisky om man istället vill känna sej lite vuxen
Något annat som hände igår var att jag så snart jag stigit upp efter min skönhetssömn kokade sylt. När ens man står brevid och stampar och undrar om vi inte ska åka snart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.