Fläskfilé medmangochutney sås har jag gjort flera gånger men medkyckling var första gången igår. Till våra barn som inte anser att sås med smak typ är god la jag över några av de frästa kycklingbitarna i en egen ugnsform, hällde på en blandning av grädde, salt, peppar och lite ketchup
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn medmangochutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Bred smeten blandningen över kycklingen och täck sedan formen med ett lager grillchips. Sitter oftast på morgonen eftersom jag går upp tidigt så hinner jag fundera ut vilket recept det skall bli idag, sen blir det en tur till matbutiken… givetvis så är L med
Kycklingrulladermedmangochutney och currycouscous. Här kan du använda bara mangochutney eller andra smaker som känns rätt tillsammans - och så lite kyckling på det
Lagade en kycklingrättmedMangoChutney i. Bryn kycklingen, krydda med salt och peppar. Häll i grädden, mangochutneyn och fonden och låt sjuda tills kycklingen är klar och blomkålen lagom mjuk
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa medkycklingfiléerna. Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren
Till kycklingen hade vi en sallad med sötpotatis som ugnsbakades samtidigt som kycklingen stod inne, den lite sötare smaken passade finfint till hettan i mangochutneyn
KycklingmedMangochutney. Strimla kyckling, stek tillsammans med strimlad paprika och rödlök. Tillsätt matlagningsgrädde, sist använde jag bara en men den här gången hade var kycklingfileérna större och vi hade en paprika till så då använde jag två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.