Bryn kycklingfileerna i smör och olja, salta och peppra. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Kycklingrulladermedmango chutney och currycouscous. Här kan du använda bara mango chutney eller andra smaker som känns rätt tillsammans - och så lite kyckling på det
Kycklingmedmango chutney. Dela kycklingen i mindre bitar. Servera med ris och en god sallad. Denna rätt är en stor favorit och den florerar i olika varianter här och där på nätet
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa medkycklingfiléerna. Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form och pensla dom runt om och under skinnet med chutneyröran. Till kycklingen hade vi en sallad med sötpotatis som ugnsbakades samtidigt som kycklingen stod inne, den lite sötare smaken passade finfint till hettan i mango chutneyn
Strimla kycklingfiléernaoch stek i smör så de blir gyllenbruna och genomstekta. Tillsätt olja, salt och vetemjöl och rör ihop till en blank deg med hjälp av elvisp
Till våra barn som inte anser att sås med smak typ är god la jag över några av de frästa kycklingbitarna i en egen ugnsform, hällde på en blandning av grädde, salt, peppar och lite ketchup
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn medmango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.