Äppelkladdkaka- glutenfri. Gjorde om det lite så att det blev glutenfritt och mums. 2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå). 3 ägg 2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå)
-). Ingen i familjen har alltså gluten och de fattade inte ens att bullarna var glutenfria. Sen är det ju som med allt annat glutenfritt, det torkar snabbt och passar därför perfekt att kasta in direkt i frysen och sen plocka fram några i taget efter behov
Låt svalna och smaka av - underbart gott. Tillsätt sedan fiberhusk, låt svälla i 5-10 min. Låt jäsa under bakduk i 1,5-2 timmar. Grädda brödet i mitten av ugnen i 50-60 min (tills det fått fin färg). 1-1,5 tsk salt
Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Jag gjorde en glutenfri variant idag med kokos. Hej hej ljumma majkväll. Härlig söndag. Laddat energi för kommande vecka med en slapp dag mestadels ute
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Jag älskar kladdkaka och jag älskar saffran, vilket gör den här kakan oslagbar
Glutenfri rulltårta med äppelmos3 ägg. 1-2 dl äppelmos. 1-2 dl äppelmos. Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.