Saftigt glutenfritt bröd med pumpa- och solrosfrön
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
25 g
färsk jäst
1000 g
fingervarmt vatten (ca 9 dl)
2 msk
psyllium kostfiber/fiberhusk
3 msk
avokadoolja/kallpressad olivolja
2 msk
honung
1-1,5 tsk
salt
200 g
rismjöl (hälften fullkornsmjöl blir gott)
130 g
bovetemjöl
120 g
havregryn (1 msk tranbärspulver)
cirka 2 msk pumpafrön
cirka 2 msk solrosfrön
Beskrivning
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver. Testade med avokadooljan istället för rapsolja/olivolja.
Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen! Toppenenkelt tycker jag och väldigt gott!
1. Blanda jäst och vatten i en bunke tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan fiberhusk, låt svälla i 5-10 min.
2. Tillsätt olivolja, honung och salt och blanda ytterligare.
3. Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent.
4. Låt jäsa under bakduk i 1,5-2 timmar. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll mjöl på bakplåtspapperet som du stjälper upp degen på. Strö på lite mjöl på brödet och låt det jäsa under bakduk cirka 30 min.
5. Sätt ugnen på 180 grader i varmluftsugn (200 grader vanlig ugn). Grädda brödet i mitten av ugnen i 50-60 min (tills det fått fin färg).
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Häll upp smeten i en brödformmed ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Durramjöl är ett naturligt glutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Folk uppskattar bland annat att de är så enkla att baka och att de verkligen liknar “vanligt” bröd
Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd. Blanda ut jästen i vattnet i en bunke och rör ihop till en degvätska med olja och honung
Eftersom hon är glutenintolerant tänkte jag baka lite glutenfrittbröd att ha på lut i frysen. Improviserade lite med vad jag hade hemma och tycker att det blev helt klart godkänt
Dela sedan upp degen med pizzaslize innan du gräddar den. ♥ När vi äter lördagsfrukost och man får sitta och frossa i nybakt bröd så kan man ju knappast begära mer alltså
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.