Kanelbullarmedmandelmassa och apelsin. Här har ni en härligt smakade bulle fylld medmandelmassa och apelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Blanda lite mandelmassa i taget med det rumstempererade smöret. Börja med att skala och tärna äpplena i lagom stora bitar (hur stora bitar känner du är ok i bullarna)
) Jag testade kanelbullarmedmandelmassa och kavlade dem tunt, mums. Blanda med en träsked. Igår var det ju kanelbullens dag, om det nu är någon som har lyckats missa detta även om det doftade kanelbullar i hela stan
Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och täcka den med blåbär och mandelmassa. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med de i ugnen i 10-12 minuter. 250 g mandelmassa
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Lägg bitarna i bullformar på en plåt med snittsidan uppåt. Jag brukar riva lite mandelmassa över fyllningen ibland för att få extra goda och saftiga bullar
Jag tänkte att jag skulle dra till med en gammal goding, nämligen mina kanelbullar. Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar
Strö över rikligt med strösocker och kanel. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme. När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.