Lyxiga kanelbullarDeg50 g jäst4 dl kall mjölk2 krm salt0,5 dl rårörsocker1 tsk malen kardemumma8 dl vetemjöl(100 g rumsvarmt smör)Lös upp jästen och sockret i mjölken. Tag sedan upp degen på bakbord med ca 1 dl mjöl, arbeta den smidig och kavla ut till en rektankel. Fyllning 1150 g rumsvarmt smör150 g mandelmassa2 tsk kanelMixa samman till en smet. Låt dem jäsa 30 minuter, pensla med ägg och strö på pärlsocker. 150 g mandelmassa
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna. Smält margarinet, häll i mjölken/grädden. Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst
Bananmuffins medmandelmassa och mörk choklad. Kunde varit utan bananer och med mjölkchoklad. Har man också lite mandelmassa och mörk choklad över så finns det inga gränser för saftigheten och glädjen trion ger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.