Här har ni en härligt smakade bulle fylld medmandelmassaoch apelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Blanda lite mandelmassa i taget med det rumstempererade smöret. Börja med att skala och tärna äpplena i lagom stora bitar (hur stora bitar känner du är ok i bullarna)
Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret. Rör ner salt, kardemumma och socker. Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Receptet hittade jag här och detta är numera mitt standardrecept på kanelbullar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker när de jäst klart
Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Nygräddade kanelbullarmed ett glas varm mjölk. Det här är helt vanliga, hederliga kanelbullar, inte glutenfria eller laktosfria - eller sockerfria för den delen heller
Har ni börjat baka kanelbullar än. Jag utgick från DENNA variant med bovete som bas, och som är nöt- och mandelfri (bortsett från kokosmjöl, som inte är en nöt)
Jag tycker att bullen är för stabbig, har aldrig tyckt om mandelmassa eller massor av grädde och har aldrig tyckt om semlor i någon form (särskilt inte hetvägg)
Bullar är nåt som de flesta säkerligen har varit medoch bakat någon gång. Jag tyckte ett tag att bullar var mindre kul att baka än annat, detta var dock innan jag insåg vilka möjligheter det finns med just bullar
Enklast och snabbast gör du det med fingrarna, skippa kniven. Börja med att kärna ut dadlarna. Att baka dessa godingar är inget svårt alls bara ett litet litet uns tålamod och framförhållning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.