1 finstrimlade
limeblad eller 1 tsk finrivet limeskal
1
socker
1 pressad
lime
1 blad
thaibasilika eller koriander1. Putsa köttet och skär i munsbitar. Blanda med sojan. Låt marinera minst 20 minuter upp till en timme. 2. Rör om ordentligt i burken med kokosgrädde. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och fisksås.3. Rör ner en tredjedel av köttet i taget och låt koka upp mellan. Slå på en skvätt vatten om det behövs för att täcka. Låt puttra under lock i ungefär tio minuter tills köttet är mört.4. Blanda ner fisksås, limeblad socker och pressad lime. Tillsätt den sista kokosgrädden. Rör ner thaibasilikan.Lisa Förare Winbladh
Låt det fräsa i några minuter och häll sedan på kokosmjölken. Den här grytanmed tofu ochrödcurry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytanoch på toppen
Servera med nötter ochbröd. Mixa soppan, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt. Späd soppan med vatten om du tycker att den är för tjock
Här gör jag om lite i min favorit Fiskgrytamed grön curryochkokos. Strö över basilikan och koriandern och servera med limeklyftor och osaltat jasminris
Vegetarisk currygrytamedkokosmjölk. Det är bara att skölja och sedan slänga ner i vilken soppa eller gryta som helst så blir det både matigt, nyttigt och gott
Häll över kokosmjölkoch tomatpuré. En het och fräsig karibisk grytamedcurryoch räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk rödcurrypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.