Bryn smöret lätt och häll i purjo och tomater och fräs några minuter på medelvärme. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
En god chutney passar till mycket. Bl a är det suveränt till god ost och många indiska maträtter. Jag har nu plockat av de sista grönatomaterna på tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skär dem i mindre bitar
Blanda alla ingredienser till lagen och koka upp. I växthuset har jag skördat körsbärstomater en stor del av sommaren och plantorna formligen dignade av grönatomater och tomater på väg att mogna helgen som gick
Lägg där till att de ofta är svenska. Igår hittade jag grönatomater hos min torghandlare. På torget vid Brommaplan, där jag handlar, samsas dessutom säsongens grönsaker med rabarber, jordgubbar och hallon som alla är tillåtna enligt LCHF-dieten
Ett litet tips är alltså att grönatomater (i alla fall mina grönatomater) inte innehåller pektin, i alla fall inte tillräckligt för att ge marmelad bra konsistens
Blanda ned resterande yoghurt och ev det gröna pulvret, och blanda väl. Skrubba och koka potatis tar ju inte särskilt på krafterna, och att öppna en burk gräddfil därtill är inte heller så svårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.