Skär allt i ganska små bitar och passa på och rensa bort tomaternas stjälkfäste och citronkärnorna. De som såg mest hoppfulla ut lades på eftermognad och kommer troligtvis att rodna och gulna, även om de aldrig får lika god smak som de som solmognat
Inlagda grönatomater eller stekta grönatomater är klassiker men jag måste slå ett slag för denna goda marmelad som passar utmärkt till ostbrickan eller på en något mer "vuxen" syltmacka till frukost
dela och skär mindre bitar av tomaterna, dela chilin och ta ur kärnorna och hacka den sedan i små bitar, häll allt detta i en kastrull med lite olja i botten och fräs på ett par minuter, pressa också över vitlöksklyftorna
Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.