För glutenfria bullar. Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfriakanelbullar
Förbered plåtar med bakplåtspapper. Smält det mjökfria margarinet och häll i havremjölken. Det går bra att använda andra naturligt glutenfria mjölsorter som du har hemma
Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Resultatet blev verkligen KANELbullarmed extra allt, Jag påstår inte att bullarna är som "vanliga" bullar, men jag påstår att de är jättegoda och ett riktigt bra alternativ för oss som inte tål gluten
Ta två remsor per bulle och tvinna dem längs med varandra och rulla ihop till ett bullknyte. Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet
Istället för pärlsocker strör jag över riven kokos över mina kanelbullar, men det går givetvis bra att strö över vad helst man önskar (hackade nötter är toppen det med)
Jag nämnde det här med att jag klarade uppkörningen idag och då frågade han om jag firande medkanelbullar efteråt eftersom det också är kanelbullens dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.