1 Pensling1
ägg 1 msk vatten ca 1 krm salt pärlsocker (till garnering)
1 Sockerlag2
dl vatten 1 dl strösockerSmula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. Ha i fiberhusk, lite i taget samtidigt som du rör om. Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet. Låt degkroken arbeta tills du har en jämn men kladdig smet. Låt degen knådas i minst 5 minuter medan du tillför lite mjölmix i taget. Degen ska vara smidig och släppa från bunkens kanter eller arbetsbänken men fortfarande vara lite kladdig. Är den för torr redan nu så kommer även bullarna att bli torra. Kavla ut degen i en stor rektangel med jämn tjocklek, ca 1 cm. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred på det i ett jämn lager på rektangeln. Vik hop rektangeln på mitten längs med långsidan till en smal och lång, dubbelvikt rektangel och dela den i 1 cm tjocka remsor. Ta två remsor per bulle och tvinna dem längs med varandra och rulla ihop till ett bullknyte. Lägg bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem. Låt bullarna jäsa under bakduk i 2-3 timmar. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme. Blanda ihop ägg, vatten och salt i en liten skål och pensla dina bullar med blandningen. Garnera bullarna med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är genomgräddade. Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen. Servera och njut!
Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Saftiga, smakrika och lyxiga kanelbullar eller snäckor. naturligt glutenfriakanelbullar. Vilken härlig dag det var när vi plåtade bland annat kanelbullarna
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Det går bra att använda andra naturligt glutenfria mjölsorter som du har hemma. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv
Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.