Varför inte tillaga brysselkål i ugn och piffa till den med lite rostadefrön…. Ett nät med brysselkål, ca 200-300 g. 0,5 dl solrosfrön. Strö över solrosfrön och rosta i ugnen i 20 min. Ett nät med brysselkål, ca 200-300 g 0,5 dl solrosfrön
Hetta upp en stekpanna med olja. 100 gram solrosfrön. 100 gram pumpafrön. 1. 2. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg
Och på sidan en fräsch sallad med råhyvlad fänkål, ruccolla, citron, olivolja och rostadefrön. Ta en ugnsform och sprid ut ett tunt lager med blandade frön, jag använde solros och pumpafrön
Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten. Stöt kryddorna i en mortel och rör ihop med resten av ingredienserna så det blir en jämn blandning
Så jag tog några av mina favoritingredienser – solrosfrö, mandlar och melonkärnor, rostade dem, sötade med aprikoser och smaksatte med vanilj och apelsinsaft
Egentligen håller jag just nu på med mitt lilla ‘projekt’ att göra Levain från scratch med vildjäst och allt, men medans degarna är på sista jäsningen så tänkte jag delge en ny variant på ett bröd jag tidigare postat, fast med lite justeringar
Rosta pumpakärnor och solrosfrön i lite olja i en stekpanna, salta och peppra. 1. 2. Blanda turkisk youghurt, pressad citron, citronskal, pressad vitlök, riven ingefära, spiskummin, kanel, cayennepeppar och honung
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Halvera citronerna och lägg citronhalvorna med snittytan upp. Därför kan de recept som levereras med din matkasse skilja sig något från de recept som du hittar på vår hemsida
Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt. Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis
Halvera stora tomater och snitta små och strö ut på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper på. Strö över oregano på de rostade grönsakerna och tillsätt sedan de i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.