Tänkte i stället bjuda er på förra fredagens middag som var Baconlindadtorsk med tomatris. Riset blev väldigt krämigt och gott och med bacon och lite gömda kryddor till torsken var middagen fulländad
2 450 g delikatesspotatis 1/2 förp salladsärtor (à 150 g) Timjan- och senapscrème 1 dl crème fraiche 1 msk senap 1 tsk timjan salt peppar 1/2 ask persilja (à 20 g) 1 ask solrosskott (à 100 g) Torsk ca 250 g rimmad torskfilé 4 skivor torrsaltat bacon 1 tsk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Servera torsken med gnocchin och salladsärterna. 2ca 300 g torsk salt och peppar140 g torrsaltat bacon 1 msk smör 400 g potatisgnocchi 1/2 förp salladsärter (à 150 g)1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 tsk timjan 1/2 kruka persiljaSätt på en kastrull med vatten till potatisgnocchin. Skär torsken i 2 bitar (för 2 port). Stek torsken sakta i smöret i en stekpanna, 4–6 minuter på varje sida. ca 300 g torsk
4 pers800 g fryst torskfilé200 g bacon1 burk bönsallad med matvete4 tomater1 msk frysta örtkryddor provencale1/2 dl aiolisalt och svartpepparRomansalladGÖR SÅ HÄR. Lägg den baconlindade fisken i en ugnsfast form och ugnsbaka i 20 min. 800 g fryst torskfilé
LCHF Baconlindadtorsk med Blomkål- och Broccolimos. 600 g torskfilé (sej) färsk eller djupfryst. Servera fisken blomkål och broccolimoset och strimlad isbergssallat 600 g torskfilé
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.