Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
2 rödingar à 600 g. Koka potatisen och ansa grönsaker och svamp. Dela potatis, lök och tomat och fördela det tillsammans med svampen på två väl smorda ark grillfolie
4 rödingfileér. Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
Ugnsbakad röding. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen. Servera rödingfiléerna med pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak
rödingfiléer. Krydda rödingfiléerna med citronpeppar och stek dem på båda sidorna på medelhög värme. Röding med romröra och grillade godsaker (4 personer). 4 st rödingfiléer
Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Servera rödingfilén till de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Salta rödingen och stek den cirka 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut. rödingfiléer med skinn - a 170 gram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.