Baconlindad, grillad lax med coleslaw och potatisklyftor
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g vitkål
  • 1/4 gul lök
  • 1 morot (ca 100g)
  • 1/2 rött äpple
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt, svartpeppar
  • 11 kg avlång, fast potatis
  • salt, grillkrydda
  • olja
  • 14 styckfrysta laxfiléer
  • persillade, svartpeppar
  • 1 paket bacon
  • 1 machésallad
  • 1 Coleslaw:
  • 1 Klyftpotatis:
  • 1 Baconlindad lax:
  • 1 Tillbehör:Strimla vitkålen tunt med en kniv eller en osthyvel. Skiva lökkvarten så tunt det går, eller hyvla den på en mandolin. Riv morot och äpple på de stora hålen på ett rivjärn. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, salt och peppar. Blanda med kål, lök, morot och äpple. Ställ såsen svalt, gärna i ett dygn.Tvätta potatisarna rena och skär dem till klyftor på längden. Rada upp potatisklyftorna i en ugnsform och pudra över grillkrydda och salt. Ställ in i 225°C i 30 minuter. Ta ut plåten, rör om och ringla över lite olja. Ställ in i ytterligare 15 minuter, totalt 45 minuter.Lägg laxbitarna på en skärbräda och pudra över persillade och svartpeppar. Linda in laxen i baconremsorna. Grilla tills baconet börjar få yta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.