1 Tillbehör:Strimla
vitkålen tunt med en kniv eller en osthyvel. Skiva lökkvarten så tunt det går, eller hyvla den på en mandolin. Riv morot och äpple på de stora hålen på ett rivjärn. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, salt och peppar. Blanda med kål, lök, morot och äpple. Ställ såsen svalt, gärna i ett dygn.Tvätta potatisarna rena och skär dem till klyftor på längden. Rada upp potatisklyftorna i en ugnsform och pudra över grillkrydda och salt. Ställ in i 225°C i 30 minuter. Ta ut plåten, rör om och ringla över lite olja. Ställ in i ytterligare 15 minuter, totalt 45 minuter.Lägg laxbitarna på en skärbräda och pudra över persillade och svartpeppar. Linda in laxen i baconremsorna. Grilla tills baconet börjar få yta.
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Rör ihop ajvar med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Vill du inte göra två såser går det lika bra att servera ajvarn som den är, utan att blandas med crème fraiche
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Grillade kycklingspett. Blanda majonnäs med creme fraiche och kryddor. Kör vitkål med skärblad i en mixer eller hushållsassistent (kan man också skära det tunt för hand)
Smaka av med salt och svartpeppar. Revbenen penslade vi med Teriyakisås under grillningen. Man kan ju inte enbart äta coleslaw, så vi grillade även lite tunna revbensspjäll köpta hos Gårdsbutik Thuresson
Pensla laxfilénmed olja och ringla över lite limesaft. laxfilé. Krydda med salt och peppar. Börja med att röra samman alla ingredienserna till limesmöret
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxenmed olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund. Lax är aldrig fel. Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag
-) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Helt galet hur grillad fisk kan få så fin färg och smaka så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.