smaka av med salt. grilladlax, klyftpotatis/ris och sallad. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
ca 800 g laxfilémed skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grilladlax
Blanda olja, citronskal, pressad vitlök och rosmarin i en skål. Lägg i kotletterna och vänd runt. Krydda kotletterna med salt och peppar och grilla dem 3–5 minuter per sida
1 st citron, skal och saft. 1 st citron, skal och saft 2 st vitlöksklyftor, rivna 2 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 1 msk japansk soja 1 tsk brun farin 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk salt Sås
Hade en bit laxmed skinn som låg i frysen, tog fram den och tinade. Saltade och vred ett par varv med vitpepparkvarnen och lät den ligga en stund i rumstemperatur tills det var dags att steka
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Smaka av med salt och peppar. Då har jag en god sås till dig som passar till det mesta, och ett gott alternativ till potatissallad, gratäng eller pommes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.