1 dl
hackade örter, ex dill, persilja, timjan, libbsticka
1 –1,5
dl olivolja eller olja från vitlök eller soltorkade tomater
1 krm
gul curry
0,5 tsk
senap
2 tsk
balsamvinäger
salt, svartpeppar
10,5 dl
olivolja
1 msk
balsamvinäger
0,5 tsk
grillkrydda
1 krm
chilipulver
1 krm
rökt paprikapulver
800 g
fläskytterfilé
salt, svartpeppar
1 paket
smala kryddiga korvar, ex lammkorv
1 paket
tjocka kryddiga korvar
1
Ajvarsås:
1
Vitlökssås:
1
Potatissallad:
1 Grillat
kött:Rör ihop ajvar med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Vill du inte göra två såser går det lika bra att servera ajvarn som den är, utan att blandas med crème fraiche.Skala vitlöksklyftan och pressa den i en vitlökspress. Lägg den pressade vitlöken i en skål och lägg en liten klick smör på vitlökspresset. Värm i micron i 30 sekunder på full effekt. Blanda vitlöken med crème fraiche och smaka av med salt. Ställ såsen svalt fram till servering.Tvätta potatisen och skala den om det behövs. Koka potatisen hel i saltat vatten i cirka 10 minuter eller tills den mjuknat – känn med en tandpetare. Slå av vattnet och låt potatisen svalna. Skär den sedan till lagom munsbitar. Strimla de soltorkade tomaterna. Skär ett snitt rakt in i lökhalvan mot roten och skiva den sedan till kvartsskivor. Hacka örterna och blanda dem med olja, curry, senap och balsamvinäger i en stor skål. Lägg i potatis, soltorkade tomater, rödlök och kapris och blanda allt. Dra över salt och peppar.Rör ihop olivolja och balsamvinäger med grillkrydda, chilipulver och rökt paprikapulver i en skål. Ansa köttet från eventuella hinnor, om det behövs.Snitta korvarna utmed ena sidan. Värm grillen och lägg på kött och korvar. Pensla köttet med marinaden under grillningen och salta. Vänd köttet och korvarna några gånger under grillningen. Tryck inte på köttet, då försvinner vätskan så det blir torrt. Grilla köttet till en innertemperatur på 60–62°C och korvarna tills de fått yta. Dra över peppar på köttet vid slutet av grillningen så den inte blir besk. Låt kött och korv vila i folie i 5–10 minuter. Skiva upp köttet och korvarna. Dra över salt och peppar på köttets skurna yta innan servering.
Servera med bandspagetti och en stor grönsallad. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form
Idag blev det premiär grillat, det blev… Grilladfläskytterfilé späckad med kryddig korv. Några drag med pepparkvarn men var sparsam med salt då sälta finns i både korvoch bacon
Vi serverade med revbensspjäll, ett gäng goda grilladekorvar, variationer av senap och inlagd lök. Finriv vitlök och ingefära, blanda samman alla ingredienser och gnid in ribsen med marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.