Ikväll serverades den till lax med risnudlar. Dressingen håller bra i kylen men kan behöva rumsvärme och skakning innan servering, om den inte går åt vill säga
Vänd kycklingbitarna i mjölet, doppa det i ägget och vänd sedan i de krossade cornflakes (jag brukar krossa cornflakes genom att lägga dem i en plastpåse och sedan banka på den med en kavel)
Börja med att rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills fröna blir gyllenbruna. Blanda runt med en visp och avsluta med att hälla ned sesamfröna i blandningen
Börja med att steka ankan på kanterna till stekhällen, med skinnet nedåt. Anka var verkligen perfekt att göra på muurikka, inne osar den för mycket och på en grill brinner och ryker den mycket av allt fett
Älskar hettan och dessa smaker tillsammans med den krispiga salladen. jag hann till och med knäppa ett antal bilder med mobilen, innan den tycker att jag störde frukost-lugnet
Rör ihop ingredienserna till dressingen. Pensla med ett uppvispat ägg och vänd bitarna i sesamfrön. Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om
Allra godast var det med en dijonsenapsvinaigrette, mumma. Den är så fräsch, krispig och god. Skär salladen i tunna strimlor, riv morötterna fint och blanda med böngroddarna
Smaka av med mer lime om extra. Asiatisk. Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts
Xiang su quan ya - Väldoftande krispig hel anka. su - krispig. Jag har här använt en lite mindre anka än i orginalreceptet (för att få plats med den i min wok)
Toppa med mangosalsa, tofu och dressing. Korianderdressing. Mixa mandlar, koriander, limesaft, sesamolja, soja, olja och honung med en stavmixer eller i en matberedare till en slät sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.