11 dl
hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt)Skölj, dela och hacka chilin. Lägg i en skål. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i vinäger, vatten, olja, salt, socker, svartpeppar, soja, sesamolja, fisksås samt ev. hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt). Rör om så att socker och salt löser sig. Asiatisk dressing är klar att servera.
Asiatiskmarinad. När köttet är färdigt och fått en fin yta så kan du lägga på en BBQ-sås, vi hittade en med asiatiska toner av just ingefära och chili som inte tog över - även om den var liiiite för mild för min smak
Jag marinerade kycklingen i en riktigt härlig barbeque marinad. När jag gjorde den här marinaden så var det med inspiration ifrån Jamie Oliver i "Hemma hos Jamie"
Servera detta till sallad, grönsaker, kött, fisk eller fågel. 1. Börja med att rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills fröna blir gyllenbruna
Asiatisk. Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts
Här följer ett snabbt och enkelt recept för kött eller kyckling marinad. Ett bra tips är att om du handlar i storpack, så häll ner marinaden direkt i påsen som du ska frysa in köttet/kycklingen i och låt det sedan frysas in ihop
Marinaden håller i ca en vecka om den förvaras i kylen i lufttät burk eller flaska. Ska som vanligt bli spännande när jag handlar på landet att se om det går att få tag på allt på listan eller om det blir aktuellt att improvisera
Sätt på en ångkokare eller koka upp en stor kastrull med vatten. Gör dressingen under tiden. Lägg bitarna i ångkokaren, eller i ett durkslag som placeras ovanpå den kokande vattenkastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.