Salt är den viktigaste ingrediensen i marinaden eftersom det binder vätskan i köttet, så tänk på att inte låta köttet ligga för länge om du använder en väldigt salt marinad
Fördelakycklingen på grillgaller med ugnsplåt under fylld med någon cm vatten. skär ett snitt mot mitten och se så köttet är tillagat eller använd en temperatur med en stektermometer
Går även att ha fint skivad kyckling i marinaden. Marinad. Köttet bara smälte i munnen. Skär entrecote-köttet i strimlor, låt ligga i marinaden 1-2 timmar
Det är en kanongod marinad som passar väldigt bra till framföralltfläskkött. Förslagsvis, kan ni ju servera grillsås samt ugnsbakade morotsstavar och lök med en fräsch sallad med bland annat avokado och stekt halloumi
Så här kommer farmors recept på snoddas, kärleksmums eller vad du nu kallar dem för. Smörj en långpanna med margarin eller smör och ströa den med ströbröd
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt köttellerkyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt köttellerkycklingPotatiskaka – gör så här
Marinaden håller i ca en vecka om den förvaras i kylen i lufttät burk eller flaska. Mixa ihop allt till en slät marinad och häll på det som ska marineras i en påse och förvara i kylen många timmar, gärna över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.