Ankbröst på marockanskt vis.
Carinas Mat och Prat
Carinas Mat och Prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1/2 dl yoghurt av grekisk typ
  • 1 msk raz el hanout, finns i välsorterade livsmedelsbutiker, alt
  • se
  • 1 tsk salt
  • 4 dl couscous eller bulgur
  • 6 dl hönsbuljong
  • 100 g torkade aprikoser, skurna i bitar
  • 70 g skållad mandel
  • 1 liten knippa bladpersilja, finhackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 100 grader i ugnen tills innertemperaturen blir 55 grader (det tar ungefär 10 minuter). Svep in i folie och låt vila i 5 minuter Koka under tiden couscous (eller bulgur) med buljong, aprikoser, mandel och kanelstänger. Tillsätt persiljan efteråt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.