1 msk
raz el hanout, finns i välsorterade livsmedelsbutiker, alt
se
1 tsk
salt
4 dl
couscous eller bulgur
6 dl
hönsbuljong
100 g
torkade aprikoser, skurna i bitar
70 g
skållad mandel
1 liten
knippa bladpersilja, finhackad
1 tsk
malen spiskummin
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
salt
1 tsk
kanel
1/2 tsk
malen koriander
1 krm
cayennepeppar
1/2 tsk
malen kryddpeppar
1/2 tsk
malda kryddnejlikor
100 grader
i ugnen tills innertemperaturen blir 55 grader (det tar ungefär 10 minuter). Svep in i folie och låt vila i 5 minuter Koka under tiden couscous (eller bulgur) med buljong, aprikoser, mandel och kanelstänger. Tillsätt persiljan efteråt.
Rör ner basilikabladen och bred röran på het pasta. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull, tillsätt finhackad lök och kryddor och sjud på medelstark värme i ungefär 2 minuter. Lägg i finhackad vitlök och en nypa socker, slå på ungefär 2 dl vatten och salta och peppra efter smak. Lägg på lock och sjud sakta i 20 minuter
Det här receptet på hel kyckling smaksatt med citron och vitlök har jag lärt mig i Marocko. Den blir väldigt saftig och smakrik, speciellt om den får marinera länge
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Låt svalna på galler under bakduk. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Den grillas först på öppen grill för att få en krispig yta och därefter indirekt på en bädd av kryddade apelsinskivor i aluminiumfolie
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.