Rulla köttbullar och stek i smör på medelhög värme. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Slå på en liten skvätt vatten och en nypa salt. När du känner dig nöjd rullar du köttbullar av allt. Samtidigt börjar du steka köttbullarna i omgångar i smör så de får fin färg runtom
Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
Köttbullar är traditionellt och det är gott. Och man kan göra de på tusen otraditionella sätt. Jag mixar alltid till mina på olika sätt, senast i raden med asiatiska kryddor och kokoscurrysås
Mormorsköttbullar hade magiska egenskaper. De här bullarna är väldigt goda men mormors står fortfarande i en klass för sig och dess like kommer tyvärr aldrig att ätas mer
Joråsåatt, nu vart det köttbullar. Ja alltså, de på bilden är ju inte klara. Tänkte göra mos till det, men det fanns bara fyra potatisar kvar, så det fick bli ugnsrostade rotsaker till köttbullarna istället
Visst är det väl så - ingenting är godare än Mormors söndagsstek, ja möjligtvis såsen då. Min älskade Mormors stek med gräddsås6p (minst)1,5 kg skinkstek6 katrinplommon delade i bitar1 stor skivad morot1 klyftad lök1 skivad vitlöksklyfta1 buljongtärning5 dl vatten (vill man ta lite vin så är det inte fel)salt och vitpeppar3 dl grädde2 tsk gelémjöl och vatten till redninglite soja salt och vitpepparStek köttet runt om i en stekgryta och krydda
Men under påsken får man äta vad man vill, eller hur. mandelspån. mandelspån. Så gott – och så onyttigt. Var ute hos mormor och fick det bästa jag vet – kalvdans
Glutenfri Palt påmormorsvis,. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Rulla köttbullarna i vetemjölet för att ge dem struktur, en fin färg och yta. Rör ner pastan i stekpannan med såsen och köttbullarna, garnera med persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.