Det här är min tredje chutney inom loppet av en månad nu. Mitt intresse för att koka frukt och grönsaker med socker, kryddor och vinäger börjar alltmer likna ett missbruk
När vi vill ha extra lyxig frukt att mumsa på brukar vi köpa färsk ananas. En riktigt saftig och söt, färsk, ananas är gudomligt gott och smakar nästan som godis
Ananaschutney. Ibland kan riktigt god mat bli nästintill som en religös upplevelse, ett uppvaknande, en aha-känsla, det är ju så här mat ska vara varje gång
Vi serverade grytan med basmatiris och en klick ananaschutney (se här). Idag blir det exotiskt mat här på bloggen i form av denna karibiska böngryta med bbq - sås och ananas
Gör så här. Kärna ur och tärna päronen. Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills du får en ”syltig” konsistens
Ananaschutney. Under den vecka som min mor var här på Sao Miguel hann vi inte bara besöka teplantagen i Gorreana och Porto Formosa, vi hittade även - efter mycket runtirrande i bil - fram till en av ananasodlingarna i Faixa de Baio
Det här är en sagolikt god chutney med ananas, gul lök och stark chilismak. Till denna serverades denna gång hickorymarinerad fläskfilé - en av mina andra favoriter
Jag köpte en burk med finfin ananaschutney som jag ska smaka mer av i veckan. Jag undrar om det är ett turist-London-syndrom eller om britter överlag är väldigt glada för fabriksförpackat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.