Servera gärna med riktiga pommes frites eller klyftpotatis ugnstekta med ankfett. Dela upp färsen i fyra bitar med kniv och platta till med handflata till 2-3 cm tjocka biffar. 1) lägg upp brödet med vilket jag torkat köttsaften ur fatet, 2) lägg på sallad, 3) lägg biffen med smält ost ovanpå, 4) lägg på lök och tomat, 5) avsluta med en stor matsked sauce béarnaise och hatten till sist
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skiva potatisen medan den är varm. 1-2 tsk fransk senap. Vinägrette2 msk ljus vinäger 0,5 tsk salt peppar ev 1 tsk dragon 1-2 tsk fransk senap 3 msk olja 2 msk vatten
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.