Vegetarisk linsburgare med glutenfritt hamburgerbröd. Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Den här gången fick det bli en vegetarisk paj med inspiration från Italien
Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens. Jag gjorde en helt vegetarisk pizza den här gången, anledningen till det var att jag ville testa en fin buffelmozzarella som jag köpte på Mezza och ostronskivling från marknaden, som jag hade marinerat i en kryddig citronlag
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Jag har länge velat hitta ett pajskal som både är gott och glutenfritt. Det här glutenfria pajskalet från Monica på vin och matguiden blev helt fantastisk bra
Det här receptet är alltså plockat från ”Mera vego” men anpassat till glutenfritt och med mindre vitlök än originalreceptet då jag tycker det räcker med vitlöken i peston
Recept på den Glutenfria Färskpastadegen finns HÄR. Jag gjorde Lasagne häromdagen, så gott. Jag kavlade helt enkelt ut degen och skar ut lasagneplattor som jag sedan lade i en ugnsform varvat med en tomatsås
Jag har blivit lite besatt i att använda blötlagda linser som grund för olika vegetariska recept. De här små bollarna är fantastiska nystekta och krispiga och gör sig riktigt bra tillsammans med en en sallad som innehåller avokado tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.