När man längtar efter kött och potatis… Ni vet känslan och suget. Röstipotatis. Såsen är ju huvudrollsinnehavaren på tallriken och något som jag alltid ger extra energi och kärlek när jag tillagar
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
Lammstek med chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Lammstek med ben. Engelsk mat är inget som får mig att jubla i vanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare
Ta bort nätet från steken och fläk ut den. Salta och peppra ordentligt runt om. Riv skalet från citronen, skala och riv vitlöken och blanda med de hackade örterna
Underbart god lammstek där köttet blev fantastiskt mört och saftigt. Till steken hade jag gröna bönor samt en gräddig gratäng på jordärtskockor, morot och potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.