Pannacotta toppad med hallongéle och chokladmousse
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Ingredienser
Till vaniljpannacottan
vispgrädde 4 deciliter
socker 3 matskedar
vanilj, extrakt eller pulver 0.5 tesked
gelatinblad, blötlagda i kallt vatten 2
Till hallongélen
hallon, frysta eller färska 2 deciliter
socker 2 matskedar
gelatinblad, blötlagt i kallt vatten 1
Till chokladmoussen
vispgrädde 3 deciliter
äggula 1
äggvita 1
muscovadosocker 1 matsked
hackad mörk choklad 150 gram
Till chokladhjärtan
blockchoklad 50 gram
Beskrivning
40 min Dessert 4 port.
Skriv ut
Spara
Gilla (2) Inköpslista
Gör så här
1
Börja med pannacottan: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 3 minuter.
Tillsätt grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp. Stäng av värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ett åt gången i gräddblandningen.
Låt svalna något och häll sedan pannacottanmixen i 4 glas. Kom ihåg att inte fylla glasen alltför mycket eftersom du ska toppa med hallongéle och chokladmousse.
Ställ i kylskåp och låt stå kallt i ca 4 timmar innan du lägger på resten av toppingarna.
2
Hallongéle: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i några minuter. Häll hallon och socker i en kastrull på medelvärme. Låt koka ihop tills hallonen är mjuka, rör om till en jämn kompott.
Stäng av värmen och tillsätt gelatinbladet och rör om tills det har smält. Låt svalna helt. Placera sedan kompotten ovanpå pannacottan och sprid ut den försiktigt så att den täcker hela glaset till kanterna. Ställ tillbaka i kylskåpet.
3
Chokladmousse: Rör ihop 1 dl grädde, 1 äggula och muscovadosocker i en kastrull, värm i 2 minuter på medelvärme, sänk sedan värmen och rör hela tiden tills det tjocknar något. Slå av värmen och tillsätt den hackade chokladen och rör om tills allt är smält. Låt svalna helt.
Vispa resten av grädden i en skål och äggvitan i en annan skål tills det blir fluffigt. Vänd försiktigt ner chokladkrämen i vispgrädden och vänd sedan ner fluffiga äggvitan tills det blir en mousse, vispa inte.
Placera chokladmoussen över hallongélen, använd en spritspåse för finare resultat.
Förvara i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Garnera med några färska hallon och choklad hjärtan.
4
Att göra chokladhjärtan: Smält choklad och låt svalna. Använd en liten spritspåse eller gör en av ett bakplåtspapper och fyll det med choklad.
Lägg en bit bakplåtspapper på ett bord och spritsa chokladhjärtan på papperet. Låt svalna helt innan du tar bort dem. Perfekt dekoration!
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacottaoch här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacottamed vit chokladmousse
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppadmed hallon spegel. En lite annorlunda botten som är som en cheesecakebotten men med nötter den ger textur åt tårtan och gör sig perfekt ihop med den lena chokladmoussen
Ingredienser Portioner. 4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
Skeda geléet över pannacottanoch låt stelna. Vid serveringen hyvlas mörk choklad över pannacottan. Blanda "hallonsaften" med gelésocker och låt koka ca ½ minut
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det är inte svårare att göra en Pannacottamed tre lager än med ett, det tar lite längre tid att få den färdig bara
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottanoch hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.