Måste allt ta och göra lite yoghurtglassmed citron också. Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också
Ingredienser Portioner. 4 250 g frysta jordgubbar 1 dl apelsinjuice 3 dl turkisk yoghurt 1 msk florsocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Hur gott det än är med kladdkaka och tårta så håller det ju inte att äta det dagarna i ända så lite alternativ som är mer åt det hälsosammare hållet kan väl vara på sin plats
Är man sugen på något uppfriskande till efterrätt ikväll istället, eller vilken annan kväll/morgon/dag som helst för den delen, är denna yoghurtglass ett hett tips
Häll i portionsformar eller i en stor form och täck med plast. Låt stå i rumstemperatur att mjukna ca 30 min, rör den ev mjuk med en sked strax före servering
Lyft upp silen, var noga med att ta tillvara på det som sitter fast under silen. Servera sedan när det fått en bra konsistens, med florsocker och ett mynta-/citronmeliss-blad, eller varför inte till en kladdkaka
Ingredienser. 4 dl frysta hallon. 3 msk florsocker. 1/2 tsk vaniljsocker. 2 dl naturell yoghurt. Snart är det dags för glass säsong, vad säger ni om det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.