Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Det behövs inte så mycket tillbehörtill ett lamm med den kvalitén. Lite av äran måste jag få ta åt mig, även om jag till största delen har råvaran att tacka för fredagkvällens underbara middag
Jag serverade dessa till grillad fläskfilé och en pestopotatissallad. Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Håll koll så att köttet inte börjar läcka ut safter, då är det inte tillräckligt varmt. Lammet var som sagt utsökt, och var det första fatet som barskrapades
Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlök och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 600 g lammkotletter
Tillsätt det övriga och blanda väl. Degen ska fortfarande kännas fuktig och lätt klibbig. Till topping. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
En perfekt ersättning tilllammet på påskbordet. Det här receptet tog jag fram till Aftonbladet som hörde av sig och ville ha ett gäng recept inför en stor påskmatspecial nu inför påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.