Skaldjurssoppa med torsk blåmusslorochaioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike. Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrätt och grillad lax inlindad i bacon till varmrätt. Ät dem direkt ur skalet, gärna tillsammans med vitlöks- och persiljesmör och lite baguette
En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.