Dagens middag blev viltfärsbiffar (köpt färdiga) medkantarellsåsoch hemmagjord potatismos. (detta steg behöver man inte göra) Häll sedan såsen över de färdigstekta viltfärsbiffarnaoch servera till hemmagjort mos och lingonsylt
Vintips Prova gärna en Syrah/Shiraz till de goda viltfärsbiffarna. Servera med potatis- och jordärtskockspur é samt kantarellsåsoch t ex ärtor eller haricots verts
Gör ett gott potatismos och spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel. Koka potatisen under tiden enligt grundrecept, men lägg även i jordärtskockorna tillsammans med potatisen efter ett par minuter
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Späd med grädde och ev vatten el mjölk, det ska inte vara för tunn som en sås utan en stuvning. Späd sedan med lite mjölk tills moset har en bra konsistens
Servera viltfärsbiffarna tillsammans med rostad potatis, parmesankräm och haricots verts. Skölj och finhacka basilika och blanda med den rostade potatisen strax innan servering
Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.