Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 11 msk smör. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta medsmör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Smaksätt med salt och dijonsenap. Tillsätt schalottenlök och rör om så att alla stekjuicer löser sig. Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten
En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Koka snabbt upp creme fraiche, grädde och färskost med kryddorna, buljong, vin och häll över. Finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna, fräs i smör
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna medsmör. Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna i listen till höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.