Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g pasta linguine 250 g grönkål 2 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 msk grönsaksfond 1 vitlöksklyfta 1½ dl Kvibille® cheddar riven ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk pumpakärnor 2 msk solroskärnor
Låt sjuda ihop till en sås och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra. 1 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. 2 Häll grädde i en kastrull och smula ner osten. 3 Värm olja i en stekpanna och stek lök och svamp tills något mjuka. 320 g pasta. 100 g ädelost
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min. 3 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen
4 4 port pasta, gärna penne 1 dl pinjenötter 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 400 g fryst bladspenat 130 g pesto 2 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 2 krm salt 1 krm peppar 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
ServeringVänd ner dunderin i såsen, värm en stund i pannan och servera med nyriven parmesan. Lägg i en bit zucchini och när den börjar fräsa är det dags att tillsätta grönsakerna
Jag har också tagit fram ett nytt, supersmarrigt och lite lyxigare recept på en klassisk Pasta Arrabiata, dvs pasta i het tomatsås, som jag verkligen tycker att ni borde testa
Värm såsen med spenat och sojabönor väl. Blanda medpastan. ½ dl rostade pumpakärnor. Salta och peppra. Gör så här Koka pastan enligt anvisning på paketet
4 Pasta 100 g purjolök 200 g zucchini 12 blommor från pumpor 2 1/2 msk extra virgin olivolja 1 dl vispgrädde 340 g pasta (gärna fusilli) 100 g getost havssalt Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.