400 g
färsk blandad svamp (till exempel champinjoner, shitake, portabello)
11 gul
lök
12 klyftor
vitlök
12 msk
smör
1200 g
färsk grönkål
12 askar
färskost à 200 g
14 dl
mjölk
11 dl
riven lagrad ost
11 tsk
salt
12 krm
peppar
1200 g
färska lasagneplattor
1 smör
till formen
11 dl
valnötterSätt ugnen på 225 grader.
1 Skär
svampen i bitar eller skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i hälften av smöret i en stekpanna tills den fått lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan.
1 Hetta
upp resterande smör i en stor kastrull. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något.
1 Rör
i färskost, mjölk och riven ost. Blanda väl. Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar.
1 Smörj
en ugnsform, cirka 20 × 25 cm. Varva lasagneplattorna med svamp- och grönkålsstuvningen i formen. Börja och avsluta med ett lager stuvning.
1 Grädda
mitt i ugnen i 25–30 minuter eller tills den blivit gyllene.
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Ingredienser Portioner. 4 250 g champinjoner 2 msk smör 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2 sats ratatouille-grönsaker (se länk under steg 3) 400 g färsk gnocchi (potatis) 250 g mozzarella 1/3 sats pesto (se länk under steg 3) 2 msk pumpakärnor 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser Portioner. 4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater
Häll syrad grädde och fond i en kastrull tillsammans med repad grönkål. Blanda med spaghetti. Gör så här Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.