Mixa ihop allt med stavmixer slätt och tryck ut i en rund pajform Förgrädda i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tills den blivit lite "frasig". 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-50 minuter. 1-2 dl havregrädde
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare. Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre
1 ägg (kan uteslutas om man vill ha helt veganska). Lägg i en liten brödform och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min. 1 ägg (kan uteslutas om man vill ha helt veganska)
Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
Det som jag bakar ska smaka GOTT. Jag dyker rätt in, utan något som helst omhuldande, i världen av veganska recept nu när jag fick klartecken från er i mitt senaste inlägg
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
På den tiden var jag inte så haj på det här med att anteckna vad jag gjorde när jag lagade eller bakade, så jag hade inga exakta mått på den men la upp ett ungefärligt recept ändå
Har experimenterat fram ett riktigt gott recept på glutenfria våfflor som tack vare mandelmjölet blir härligt frasiga utan enorma mängder tillsatt fett
Man kan fråga sig själv - är det ens möjligt att göra en sådan tårta. 1,5-2 dl sötningsmedel i florsockerform, sukrilett. Sätt in i ugnen för ca 20-25 min. 1,5-2 dl sötningsmedel
½ dl hallon- eller lingonpulver. Rulla gärna bollarna i hallon- eller lingonpulver när de har stelnat. De står sig 3-6 dagar i kylskåp och ännu längre om de förvaras i frysen, så det här är perfekta små godsaker att ha på lut i frysen inför tillfällen när sötsuget sätter in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.