I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Så, postningarna här är lite färre – tentaplugget och skolarbetena lite flera. Så – jag tänker att jag kanske kan köpa mig lite förlåtelse och skicka ut supermycket tack – genom det här supergoda receptet på väldigt kladdig och god – nästan kolig – kladdkaka
På den tiden var jag inte så haj på det här med att anteckna vad jag gjorde när jag lagade eller bakade, så jag hade inga exakta mått på den men la upp ett ungefärligt recept ändå
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olika varianter på den. Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Jag var sannerligen novis på området, och visste knappt hur en blogg fungerade
Vispa ägget tillsammans med muskovadosocker – båda sorter - så det blir pösigt. Kakmonster i alla åldrar och storlekar får då chansen att få sitt lystmäte vad gäller kakor
Förutom godsaker till kyrkfikat bjuds där även stick- virk- ochsömnadsbeskrivningar av olika slag. Alla recept är glutenfria, och kan också göras helt mjölkfria vidbehov
Söta Saker har den här månaden "Personligt" som tema, och vad kan passa mig bättre. Jag tar varje tillfälle i akt att nostalgitrippa och återuppleva min barndoms dofter och smaker
Jag gjorde ytterligare några förändringar i ursprungsreceptet, och resultatet blev alltså riktigt, riktigt goda kakor, som borde passa vilken gottegris som helst
Det viktiga när man gör all smörgåstårta är att göra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.