För att fira detta så tänkte jag därför att jag ju självklart bör bjuda på veganska pannkakor. Sportlovet är över oss, och i eftermiddag åker jag och familjen ner till Skåne där vi ska spendera sportlovet med min tjejs familj och alla kusinbarnen
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minsta lilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Till helgens kalas hade jag bakat denna veganska brownie som jag skar i mindre tapasliknande rutor
ost och kött. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Även allergiker kan mumsa i sig sötsakerna utan problem då de är glutenfria (använd rena havregryn eller boveteflingor om du reagerar på havre), mjölkfria och äggfria
Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan. Det blir tårta till övriga gäster men den innehåller ju både gluten och mjölkprodukter och ägg
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Tänk att det redan är dags för den sista rätten i vårt veganska mars, vad fort det har gått. Vi tycker iallafall att det har varit superkul och inspirerande, att bli “tvingad” att tänka om i matlagningen, och därmed upptäcka många nya rätter och råvaror
Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst. Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget
Veganskaochglutenfria kex på bara tre ingredienser och som barnen tycker om. Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst
Det här är min variant på den trendiga och supertrevliga Noodle Bowl. Jag gör min glutenfri och vegansk denna gång, men som med mycket annat är det bara fantasin som sätter gränserna
Inlägget VeganskaochGlutenfria frallor dök först upp på Annika Larsen. Sen måste jag rekommendera det här veganska smöret från Naturli, ekologiskt och supergott
Och denna gången fick det agera mjöl i mina glutenfria pannkakor. Alltså, den kombinationen är magiskt god, och jag kan fortfarande få en sådan längtan efter just det mellanmålet
Glutenfriaochveganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar. Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.