Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Hallonpannacottan toppas med fördel med mosade hallon (eller varför inte chiasylt
Avsluta med en kvist citronmeliss. 11 vaniljstång (alternativt 1 tsk vaniljsocker). 1hallon för garneringLägg gelatinet i blöt och låt ligga cirka 5 minuter. 1Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur. 1Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull tillsammans med grädde och socker. 1Sila bort vaniljstången. 1Garnera med färska hallon, eller blåbär om du hellre vill
Du får skrapa ner smeten från kanterna några gånger medan du mixar. Blanda samtliga ingredienser i en matberedare, jag behöll hallonen frysta och mixade några omgångar tills allting var väl blandat
Glasspinnar medvanilj och jordgubbar. Gräddig vaniljglass. Kommentarer och mail har vält in från mina olika kanaler och jag ska sätta ihop ett inlägg där jag delar med mig av delar av den respons jag fått
Koka upp grädden tillsammans med sockret och vaniljstången, smaka av om du tycker den är lagom söt. När pannacottan har stelnat skeda i lite hallonpuré, lägg på de tinade hallonen och strö över några maränger
Tillsätt vaniljpulvret och den lilla nypan salt. Desserten kan självklart precis lika gärna serveras i glas eller portionsformar, toppad medhallon och passionsfrukt och med ett helt flarn antingen lagt på kanten av glaset eller brutet i mindre bitar som sticks ner i pannacottan
Vill man undvika sötningsmedel så går vanlig honung eller agave bra istället. Platta till och tryck ner tummen i mitten på varje kaka och fyll med en tsk chiasylt
Koka upp grädden tillsammans medvaniljpulvret under tiden som du rör hela tiden. ½ tsk vaniljpulver. En pannacottamed lakritschoklad och jag använde mig av den här chokladen, så himla god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.