1 reviews
Ugnsbakad parmesantomat Skriv ut Prep time
5 min
Cook time 15 min Total tid 20 min Portioner: 4 Ingredienser 4 tomater, delade på längden ~1dl riven Parmesan 1 tsk hackad oregano, helst färsk ¼ tsk salt Svartpeppar, efter smak Olivolja Instruktioner Sätt ugnen på 225°. Placera tomaterna med den delade ytan uppåt på en plåt. Toppa med parmesan, oregano, salt och peppar. Häll olivolja över rubbet. In i ugnen tills tomaterna är mjuka, det tar ungefär 15 minuter Noteringar Om tomaterna välter i ugnen, så testa att skära bort en tunn bit på undersidan så torde de stå lite stadigare. Näringsinformation Kalorier: 51 Fett: 2g Mättat fett: 1g Kolhydrater: 4g Salt: 64mg Fiber: 1g Protein: 5g Kolestrol: 12mg 3.2.2124
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Ugnsbakad lax. Lax. blir fantastiskt god och saftig när den tillagas långsamt på låga. temperaturer. Till. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall
Ugnsbakad torsk med kapris och tomat4 portioner600 g torskfilé250 g körsbärstomater3 msk kapris5 st salladslökar2 dl matlagningsgrädde1 msk fiskfond1 msk fryst hackad persiljaflingsaltsvartpepparSätt ugnen på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.