1 Ingredienser:
Runda wonton- eller gyozaplattor. Fyllning: 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås: soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten. Blanda grönsaker och färs ordentligt. Lägg ca 1 tsk av fyllningen mitt på varje degplatta. Vik plattan dubbel och pressa ihop skarvarna. Använd äggula som "lim" om du använder wontondeg och vanligt vatten om du har gyozaplattor. Bäst resultat får du om du ångkokar knytena i ca 7 minuter. Att koka dem fungerar också, dina dumplings flyter då upp till ytan när de är klara. Blanda lika delar soja och risvinäger och några droppar sesamolja. Krydda med chilipulver efter smak. Doppa och ät tillsammans med ett fint oolongte.
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna påmedelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Lägg blandningen på trianglarna och klicka på lite gräddfil
Paella med kyckling, räkoroch korv. Gör plats för räkorna i mitten genom att fösa allt åt sidorna. Blanda med creme fraiche, smaka av med salt och ställ svalt
Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill ochräkor. Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och häll sedan dillsåsen över fisken
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 60 g räkormed skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, till garnering
Här har vi en halv burk pulled pork från frysen (eller bråkat fläsk som det ju faktiskt heter på svenska*) och där har vi pak choi som jag har kännt ett omåttlig begär efter de senaste dagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.