Taiwanesiska dumplings på tofu, räkor och fläsk med sesamsojadip
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Runda wonton- eller gyozaplattor.
  • 1 Fyllning:
  • 1250 g fläskfärs
  • 120 g torkad shiitake eller annan svamp
  • 11 msk riven ingefära
  • 13 klyftor pressad vitlök
  • 10,33 purjolök
  • 15 blad kinakål
  • 1 Sojasås:
  • 1 soja
  • 1 ljus risvinäger
  • 1 sesamolja
  • 1 sesamfrön
  • 1 chilipulver
  • 1 Ingredienser: Runda wonton- eller gyozaplattor. Fyllning: 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås: soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten. Blanda grönsaker och färs ordentligt. Lägg ca 1 tsk av fyllningen mitt på varje degplatta. Vik plattan dubbel och pressa ihop skarvarna. Använd äggula som "lim" om du använder wontondeg och vanligt vatten om du har gyozaplattor. Bäst resultat får du om du ångkokar knytena i ca 7 minuter. Att koka dem fungerar också, dina dumplings flyter då upp till ytan när de är klara. Blanda lika delar soja och risvinäger och några droppar sesamolja. Krydda med chilipulver efter smak. Doppa och ät tillsammans med ett fint oolongte.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.